LED Groeilampen

LED-Groeilampen

LED groeilampen

Steeds meer professionele kwekers en tuinders van bloemen, groente, fruit en hydrocultuur gaan over op LED assimilatie verlichting. 
Ten opzichte van reguliere groei- en bloeilampen zoals HPS-licht en kwiklampen leveren LED groeilampen volop voordelen voor het kweken van stekken, zaailingen, tulpenbroei, sla, rozen, tomaten etc:
  • 60 tot 90% minder verbruik van elektra
  • Minder verbruik van water
  • Een gezonde en snellere groei en bloei van planten en bloemen
  • Een veel beter reguleerbare temperatuur in de kweekruimte of kas
  • Minder warmteafgifte waardoor de LED lampen dicht op gewassen kunnen hangen
  • Langere levensduur van LED lampen dus minder onderhoudskosten
  • Minder productie verlies, gezondere gewassen en betere bloei van planten.
Bezig met laden...
info

Verwachte levertijd: tot 15 werkdagen

€425,00*

remove add
info

Verwachte levertijd: tot 10 werkdagen

€495,00*

remove add
info

Verwachte levertijd: tot 10 werkdagen

€2.295,00*

remove add

Hoe werkt LED groeiverlichting?
Bij de rode lampen gaan de planten zeer sterk stretchen. Bij de blauwe lamp ziet u dat de planten eerder uitbossen in de breedte. Dit komt omdat planten die veel rood licht krijgen, denken dat ze in de schaduw staan en naar de zon moeten toegroeien om te overleven (stretchen). Terwijl planten die blootgesteld worden aan hoge doses blauw licht denken dat ze in de volle zon staan en zich voornamelijk gaan focussen op uitbossen om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen.
Met LED growlight is het mogelijk het hele jaar duurzaam gewassen te telen, zodat uw oogst aanzienlijk meer opbrengt en uw energieverbruik daalt. LED kweeklampen zorgen voor bewezen hogere productie, snelle groei en sterkere planten. Het spectrum is door intensieve onderzoeken optimaal afgestemd op de behoefte van de planten.

LED kweeklamp voor zwarte soldatenvlieg
Op grote schaal insecten kweken is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Vooral de larven gebruikt als voer en aas voor dieren of in mest- en afvalverwerking. Één van die insecten is de zwarte soldatenvlieg. 
Vocare heeft een kweeklamp die de paringseffectiviteit acht tot twaalf keer kan vergroten onder een golflengte van 440nm (indigo/blauw) en 540nm(groen) wat zorgt voor een grote sprong in extra larven.