Kweekverlichting - De zwarte soldaten vlieg
Kweekverlichting

Op grote schaal insecten kweken is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Vooral de larven gebruikt als voer en aas voor dieren of in mest- en afvalverwerking. Één van die insecten is de zwarte soldatenvlieg. Deze vlieg is uitstekend gebleken voor deze productie.

De Zwarte soldatenvlieg
 De zwarte soldatenvlieg komt oorspronkelijk uit de (sub-) tropische delen van Noord- en Zuid-Amerika, maar is in de afgelopen honderden jaren naar de rest van de wereld overgekomen. De vliegen hebben geen invasieve kenmerken waarmee ziektes zouden kunnen worden verspreid, zoals een angel of een vorm van bijten. Hierom zijn de vliegen geen gevaar voor mensen en worden ze niet als een probleem gezien in hun oorspronkelijke leefomgeving.

De ideale omstandigheden
De vliegen zijn na hun larve- en popfase in ideale condities binnen twee dagen al klaar om eitjes te leggen en leggen er dan rond de 200-700 per keer. Deze ideale omstandigheden worden mede met licht gecreëerd. De lamp kan acht tot twaalf keer de paringseffectiviteit vergroten onder een golflengte van 440nm (indigo/blauw) en 540nm(groen) wat zorgt voor een grote sprong in extra larven. Deze lamp is speciaal gecreëerd voor de kweek van deze vlieg en wordt nu uitgerold door ons om deze groeiende sector te stimuleren.

Onze 150W lamp is één van de factoren die het kweken van de vliegen in schaal kan vergroten. Mocht u interesse hebben in deze of andere producten van Vocare-ledlight, neem dan contact op, zodat ons personeel u vakkundig en op maat gemaakt advies kan geven voor uw situatie.

LED`s do it!

 
    08-05-2020 15:18