Innovatief! Hybride- en solar verlichting.

De wereld streeft af op steeds meer duurzaamheid. Een innovatie hiervoor zijn Hybride- en solar LED lampen.


Hybride LED verlichting
Hybride LED verlichting is een lamp die overdag, door middel van een zonnepaneel op de bovenkant, energie opspaart. `s Avonds gaat de lamp aan en maakt het gebruik van de opgespaarde energie tot de batterij leeg is. Daarna gaat de lamp over op netstroom. Op deze manier kan nog meer energie worden bespaard bovenop de zuinige LED verlichting.

Solar LED verlichting
En dan is er nog solar LED verlichting. Deze verlichting werkt voor 100% op zonne-energie door middel van het zonnepaneel aan de bovenzijde van de lamp. Groenere energie bestaat niet! Groot voordeel hiervan dat de lampen niet aan het netstroom hoeven. Daardoor kunnen ze overal geplaatst worden. Steeds meer straatverlichting, vooral buitenaf, maakt gebruik van deze lampen. Nadeel is wel dat vooral `s winters de lampen niet altijd de hele nacht door kunnen branden, omdat de lamp overdag niet genoeg zonlicht en tijd krijgt om volledig op te laden.

Gelukkig zijn hier oplossingen voor bedacht. Ten eerste kunnen de lampen tegenwoordig worden geleverd met een bewegingssensor. De lamp brandt dan op 10, 30 of 50 procent van het vermogen en zodra het beweging signaleert gaat het 100% van het vermogen stralen. Een tweede oplossing is een timer. De lamp wordt `s winters ingesteld om op bepaalde tijden (bijvoorbeeld van 2 tot 5 `s nachts) geen licht, of slechts 10% van het vermogen uit te stralen. Buiten deze tijden geeft de lamp wel volledig licht. Met deze oplossingen is het ook voor solar LED verlichting mogelijk de gehele nacht door te branden. de instellingen voor de lampen kunnen worden aangepast met de bijgeleverde afstandsbediening.

Zowel hybride- als solar lampen en atributen zoals lantaarnpalen zijn te bestellen bij Vocare. Wij leveren vakkundig advies voor de keuze tussen deze twee soorten lampen en helpen u graag.

LED`s do it!
    04-02-2020 14:53
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies