Wat is een LED en waar kan het voor worden ingezet?

Wat is een LED en waar kan het voor worden ingezet?

Een LED is een Light Emitting Diode ofwel lichtgevende diode. Het is een elektronisch halfgeleidercomponent. Bij de stroomdoorgang straalt het licht uit in de doorlaatrichting. Hiermee zijn allerlei kleuren weer te geven en onder andere ook ultraviolet of infrarood licht. LEDs worden vaak in een doorzichtige behuizing geplaatst waarbij de behuizing ook als lens functioneert.

LED lampen gaan ongeveer 30.000 tot 50.000 branduren mee. Dit betekent dat LED ongeveer 42 tot 68 maanden continue kan branden, veel langer dan andere lichtvormen. LED verlichting gebruikt daarnaast 88% minder stroom dan klassieke gloeilampen en 50% minder dan spaarlampen voor een zelfde hoeveelheid licht, wat LED verlichting heel duurzaam maakt. LED geeft ook meteen het volle licht en is tril en schokbestendig.

Inzetbaarheid LED

LED is voor bijna elk licht-behoevend doel inzetbaar. Particulieren zullen LED het meest terugzien in de huis tuin en keuken vorm. Het gaat hierbij om de binnenshuis verlichting en de apparatuur. Denk hierbij aan de televisie die het infrarood signaal met een LED overbrengt, of het scherm van een telefoon. Bij bedrijven worden LED op grotere schaal ingezet.  LED wordt gebruikt in allerlei vormen om zo veel mogelijk daglicht na te bootsen. Dit kunnen lichtpanelen zijn in kantoorpanden, led tl buizen in fabriekshallen of schijnwerpers bij parken en sportvelden.

Voor al deze bedrijfs-gedreven vormen heeft Vocare de benodigde verlichting. Van Parkeerplaatsverlichting, tot kantoorverlichting tot verlichting voor fabriekshallen. Vocare denkt proactief met u mee en geeft vakkundig advies.

LED`s do it!

 


 

    04-02-2020 14:49