LED Solar en hybride verlichting

LED-Solar-en-hybride-verlichting

LED Solar verlichting

Met Solar verlichting bespaar je veel geld op energiekosten én verklein je de CO2-voetafdruk. Wij bieden armaturen aan die volledig op zonne-energie werken maar ook hybride armaturen die deels op zonne-energie werken en deels stroom krijgen van het stroomnet. Uit een geslaagde pilot met hybride LED lampen van Vocare-Ledlight in de gemeente Olst-Wijhe, bleek het energieverbruik met circa 75% teruggebracht te worden!
Ook geïnteresseerd in duurzame LED verlichting? Neem voor meer informatie, offerte of bestelling contact op met ons team via telefoon of whatsapp +31 (0) 85 0060455 of mail naar sales@vocare-ledlight.com
Bezig met laden...

Waarom kiezen voor LED verlichting op zonne-energie?
SOLAR LED-verlichting is een duurzame en energie-efficiënte oplossing die steeds populairder wordt. Het is een perfecte oplossing voor gebieden waar het lastig is om stroomvoorzieningen aan te leggen. De solar armaturen werken volledig op zonne-energie en zijn eenvoudig te installeren zonder graafwerk. Ideaal dus voor bijvoorbeeld campings, jachthavens, natuurhuisjes, boerderijen, parken, afgelegen plekken etc., maar ook in bewoonde gebieden voor het verlichten van parkeerplaatsen, winkelgebieden, speelveldjes enzovoort.

Wat zijn nou de aspecten van SOLAR LED verlichting die het aantrekkelijk maken om voor dit type terreinverlichting te kiezen? We zetten het voor u op een rijtje:

1. Zonnepaneel: Het systeem maakt gebruik van zonnepanelen om zonne-energie om te zetten in elektriciteit. Deze panelen worden meestal op het armatuur of in de buurt ervan gemonteerd, waardoor ze direct zonlicht kunnen opvangen.
2. Accu: Een accu wordt gebruikt om de overdag opgewekte zonne-energie op te slaan, zodat de verlichting 's nachts kan blijven branden, zelfs wanneer er geen zonlicht is. Deze accu's zijn meestal van het type lithium-ion of loodzuur en worden opgeladen door het zonnepaneel.
3. LED-verlichting: De verlichting zelf bestaat uit LED-lampen, die zeer energiezuinig zijn en een lange levensduur hebben. LED's zijn ideaal voor zonne-verlichtingssystemen omdat ze weinig stroom verbruiken en efficiënt zijn in het omzetten van elektriciteit in licht.
4. Duurzaamheid: Door gebruik te maken van zonne-energie in plaats van elektriciteit van het elektriciteitsnet, vermindert solar LED-verlichting de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en vermindert het de CO2-uitstoot, waardoor het een milieuvriendelijke en duurzame optie is.
5. Onafhankelijkheid van het stroomnetwerk: Solar LED-verlichtingssystemen zijn onafhankelijk van het elektriciteitsnetwerk, wat betekent dat ze kunnen worden geïnstalleerd op afgelegen locaties waar geen elektriciteitsvoorziening beschikbaar is. Dit maakt ze ideaal voor plattelandsgebieden, parken, fietspaden en andere afgelegen plaatsen.
6. Minder onderhoud: Omdat solar LED-verlichting geen bedrading naar het elektriciteitsnetwerk vereist en de LED-lampen een lange levensduur hebben, hebben deze systemen over het algemeen minder onderhoud nodig dan traditionele straatverlichtingssystemen.

Geslaagde pilot met Solar hybride verlichting in gemeente Olst-Wijhe
Vocare-Ledlight heeft in opdracht van gemeente Olst-Wijhe in 2023 een pilot mogen uitvoeren met Solar hybride verlichting. Het doel van deze pilot was uitzoeken hoeveel de gemeente hiermee kan besparen t.o.v. standaard LED verlichting. Voor deze pilot werden onze 3-cel hybride armaturen aan de Handelsweg in Wijhe geplaatst, een druk bezochte straat met winkels en parkeerplaatsen. De Solar hybride lampen vervingen de Philips LED armaturen. De resultaten van het proefproject waren zeer positief: qua energieverbruik leveren de hybride lampen de gemeente Olst-Wijhe een besparing op van gemiddeld 75%. Ook winkelend publiek en passanten waren erg tevreden. Hierop besloot de gemeente Olst-Wijhe de Vocare Solar hybride armaturen aan de Handelsweg te handhaven en tevens een groot parkeerterrein nabij het kinderdagverblijf en middelbare school ook van deze verlichting te voorzien.

Meer weten?
U kunt ons op vele manieren bereiken:
Bellen via: +31 (0)85 - 0060455
Whatsappen via: +31 (0)85 - 0060455
Mailen via: sales@vocare-ledlight.com
Chatten via de chatfunctie onderin uw scherm.