LED Groeiverlichting

LED-Groeiverlichting

LED Groeiverlichting

Over het algemeen bieden LED-groeiverlichtingssystemen een efficiënte en effectieve manier om planten te kweken, zowel binnenshuis als in commerciële toepassingen, met tal van voordelen voor zowel telers als het milieu. Ook voor het kweken van insecten zijn LED lampen zeer geschikt. Vocare Ledlight levert al jaren een succesvolle kweeklamp voor de zwarte soldatenvlieg. 
 
Bezig met laden...
info

Verwachte levertijd: tot 10 werkdagen

€495,00*

remove add
info

Verwachte levertijd: tot 10 werkdagen

€2.295,00*

remove add
info

Verwachte levertijd: tot 15 werkdagen

€425,00*

remove add

Waarom moet ik overgaan op LED assimilatie verlichting?
LED-groeiverlichting, ook wel bekend als LED-kweeklampen, worden steeds populairder in de commerciële tuinbouw. LED verlichting heeft vele voordelen t.o.v. de traditionele HPS-lampen, denk bijvoobeeld aan:

  • Energie-efficiëntie: LED's verbruiken minder energie dan traditionele gloeilampen en fluorescentielampen, waardoor ze kosteneffectiever zijn op de lange termijn.
  • Specifieke lichtspectra: LED-groeilampen kunnen worden afgestemd op specifieke golflengten die optimaal zijn voor fotosynthese en groei van planten. Dit kan leiden tot betere opbrengsten en kwaliteit van gewassen.
  • Lange levensduur: LED's hebben over het algemeen een lange levensduur in vergelijking met andere soorten lampen, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden.
  • Warmteafvoer: LED-groeilampen produceren over het algemeen minder warmte dan traditionele lampen, waardoor het risico op oververhitting van planten wordt verminderd.
  • Flexibiliteit: LED-groeilampen kunnen worden aangepast aan verschillende groeistadia van planten door de intensiteit en het spectrum van het licht aan te passen.

Hoe werkt LED groeiverlichting?
LED-groeiverlichting werkt door elektriciteit door halfgeleidermaterialen te sturen, wat resulteert in de emissie van fotonen (licht). Deze fotonen kunnen worden uitgezonden op specifieke golflengten die gunstig zijn voor plantengroei. Door het aanpassen van het materiaal en de samenstelling van de LED's, kunnen specifieke lichtspectra ingesteld worden die overeenkomen met de behoeften van verschillende plantensoorten en groeistadia.

Waar worden LED kweeklampen gebruikt?
  • Binnenkweek: LED-groeiverlichting in kweekkasten wordt veel toegepast in de horeca voor het telen van dagverse bladgroenten, kruiden en eetbare bloemen.
  • Kasverlichting: In commerciële kassen kunnen LED-groeilampen worden gebruikt om natuurlijk zonlicht aan te vullen of zelfs te vervangen, waardoor de groeicondities van gewassen worden geoptimaliseerd.
  • Onderzoek en experimenten: LED-groeilampen worden ook veel gebruikt in onderzoeksinstellingen en universiteiten voor studies naar plantenfysiologie, fotosynthese en gewasproductiviteit.
  • Verticale landbouw: In stedelijke omgevingen en locaties met beperkte ruimte kan LED-groeiverlichting worden toegepast in verticale landbouwsystemen om maximale opbrengst te behalen op een beperkte oppervlakte.
  • Insectenkweek: Vocare heeft een kweeklamp die de paringseffectiviteit acht tot twaalf keer kan vergroten onder een golflengte van 440nm (indigo/blauw) en 540nm(groen) wat zorgt voor een grote sprong in extra larven.
LED Groeiverlichting kiezen
Het kiezen van de juiste LED groeiverlichting is afhankelijk van uw specifieke situatie en wensen. Laat u daarom goed voorlichten door onze lichtadviseurs. Zij adviseren u graag vrijblijvend en kunnen al uw vragen beantwoorden.

U kunt ons op vele manieren bereiken:
Bellen via: +31 (0)85 - 0060455
Whatsappen via: +31 (0)85 - 0060455
Mailen via: sales@vocare-ledlight.com
Chatten via de chatfunctie onderin uw scherm.

Neem gerust contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.