Assortiment
Alle categorieën
LED ATEX explosieveilige verlichting

LED ATEX explosieveilige verlichting

Home / Industrie verlichting / LED ATEX explosieveilige verlichting
LED-ATEX-explosieveilige-verlichting

Vocare-Ledlight biedt een groot assortiment aan van explosieveilige verlichtingsarmaturen voor in omgevingen waar gassen, dampen, stof en/of extreme omstandigheden voorkomen waarbij een ontstekingsbron explosies zou kunnen veroorzaken. Het ATEX assortiment is van zeer hoge kwaliteit, geschikt voor outdoor en indoor locaties en bestaat onder anderen uit schijnwerpers, highbays, lijnverlichting, lantaarnpaal armaturen, luifelverlichting en TL-verlichting.


Onze explosieveilige LED verlichting is afhankelijk van de uitvoering geschikt voor zone 1, 21 en/of zone 2, 22.




Bezig met laden...
Contact met onze lichtexperts Klik hier
ATEX Lijnverlichting 50W/100W
ATEX Lijnverlichting 50W/100W

€ 595,00 excl. btw

Professionele LED verlichting
Bel nu voor advies +31 (0)85 0060455
Levering uit voorraad

Toepassingsgebieden

 • Petrochemische industrie
 • Chemische industrie
 • Farmaceutische industrie
 • Automotive
 • Tankstations
 • Marine en offshore
 • Metallurgie
 • Machinebouw / OEM
Voordelen ATEX explosievrije verlichting
 • Explosieveilig
 • Gasbestendig
 • Stofbestendig
 • Waterbestendig (IP66)
 • Slagvastheid (IK09)
 • Zoutbestendig
 • Energiezuinig

Wat is ATEX?
ATEX staat voor “ATmosphere EXplosible” oftewel explosieve atmosfeer.
Om gasexplosies of stofexplosies te voorkomen, is op Europees niveau de ATEX wetgeving tot stand gekomen. Deze Europese richtlijnen gelden boven nationale wetgeving en zijn daarom opgenomen in de Nederlandse wetgeving. ATEX Richtlijn 114 is opgenomen in de Warenwet en ATEX Richtlijn 153 in de Arbowet en het Arbobesluit.

De ATEX 114 richtlijn (productrichtlijn) is bestemd voor apparatuur die ingezet wordt in gebieden welke vanuit de ATEX 153 aangegeven zijn als gevaarlijk gebied. De ATEX 114 is bedoeld voor fabrikanten omdat deze voornamelijk bestaat uit technische eisen die gesteld worden aan explosieveilige apparatuur. Deze apparatuur is te herkennen aan het epsilon x teken.




De ATEX 153 richtlijn (sociale richtlijn) heeft betrekking op de veiligheid van werknemers en organisatie, die door mogelijke explosieve atmosferen gevaar kunnen lopen.
Het Arbeidsomstandighedenbesluit bevat de bepalingen van ATEX 153. Hierin staan de verplichtingen rondom explosiegevaar. Werkgevers moeten vanuit deze richtlijn de explosierisico's inventariseren, beoordelen en vastleggen in een document (EVD document).

Wat is ATEX verlichting?
Explosieveilige Atex verlichting voor gevaarlijke gebieden, is ontworpen om bestand te zijn tegen zware omstandigheden. Ze worden gebruikt in gevaarlijke omgevingen of waar veiligheid van het grootste belang is.

In armaturen kan kortsluiting ontstaan en bij kortsluiting ontstaat er vaak een vonk, dit in combinatie met brandbare/ explosiegevoelige gassen en materialen kan er een levensgevaarlijke situatie ontstaan. ATEX verlichting armaturen zijn zo ontworpen dat bij een eventuele kortsluiting in het armatuur er geen contact kan worden gemaakt met de omgeving, Atex verlichting armaturen zijn geproduceerd van waterdichte en explosieveilige materiaal/behuizingen.


Welke ATEX Zones zijn er?
Een ATEX omgeving kan worden onderverdeeld in zones, elk met haar eigen specifieke risico’s en regelgeving om apparatuur in te mogen zetten. Van de zes EX zones zijn drie gas zones en drie stof zones gespecificeerd waar een explosieve atmosfeer aanwezig is of kan zijn.

De zones met gas- of dampexplosiegevaar worden aangeduid met zone 0, 1 of 2.
De zones met stofexplosiegevaar worden aangeduid met zone 20, 21, 22.





Neem voor meer informatie, offerte of bestelling contact op met ons team via telefoon of whatsapp +31 (0) 85 0060455 of mail naar sales@vocare-ledlight.com


Lees meer... Lees minder