Wat u moet weten over LED verlichting
 
Het vervangen van gewone lampen door LED verlichting kent vele voordelen. 
De afgelopen jaren heeft er veel innovatie plaatsgevonden in de verschillende LED TL producten. 
De vooroordelen over LED verlichting zijn dan ook niet meer van toepassing op kwalitatieve LED producten.
  
De voordelen van LED verlichting op een rij:
  • Lange levensduur: tot 50.000 branduren
  • Laag energieverbruik: bespaar 70% op uw energieverbruik
  • De ledlamp wordt nauwelijks warm
  • De ledlamp is tril- en schokbestendig
  • De ledlamp kan goed tegen snel in- en uitschakelen
  • Verschillende kleurtemperaturen mogelijk, variërend van koel tot warmwit (sfeerverlichting)
  • Geen UV-straling, zorgt voor een gezondere werkomgeving
  • Montage voordelen: geen starters, ballasten of extra onderdelen
  • Duurzaam ondernemen: minder CO2-uitstoot, geen zwavelproductie en volledig recycleerbaar
  • De ledlamp is ook als dimbare lamp verkrijgbaar
 
Overtuigd van de voordelen van LED TL verlichting? Bel dan rechtstreeks met 06 533 534 80 en laat u informeren over de meest geschikte LED TL verlichting voor uw bedrijf of woning.
 
Wat is LED?
LED staat voor  Light Emitting Diode, in het Nederlands: lichtuitstralende diode. Kort door de bocht is het een elektronische lichtbron die geen gebruikt maakt van verbranding (zoals een gloeilamp).

 
Een LED lamp is gebaseerd op de technologie van een elektronisch onderdeel dat door doorstroming van een lichte of zwakke stroom begint op te lichten. Door deze dicht bijeen te bundelen en te versterken met al dan niet enkele miniatuurspiegels kan men een heus energiebesparend alternatief verkrijgen op de klassieke gloeilampen. Ze verbruiken niet alleen tot acht keer minder energie dan de gewone, klassieke lampen maar stralen minimaal eenzelfde intensiteit licht uit. Het is dan ook vanzelfsprekend dat deze een forse besparing zullen vormen op uw energierekening.
De gemiddelde terugverdientijd voor LED lampen is 1 a 2 jaar.
 
Levensduur
De LED TL producten kennen een levensduur van ongeveer 50.000 branduren. Vergelijk een klassieke gloeilamp gaat slechts 1.000 branduren mee en een spaarlamp 6.000 branduren.
 
Betaalbare kwaliteit
Kwaliteit is voor ons een omvangrijk begrip. Het gaat niet alleen om de puur technische kwaliteit van LED producten maar ook om zaken zoals service en betrouwbaarheid.
Al de door ons  geadviseerde producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en hebben een strenge kwaliteitstest doorlopen voordat wij deze aanbieden.
Wij adviseren ledlampen van TOP  leveranciers zodat wij altijd een perfect passende oplossing met de beste kwaliteit LED TL verlichting kunnen bieden.
De prijs die u betaalt voor de ledlamp, verdient u in 2 jaar terug door de besparing op uw energierekening. Bovendien bespaart u op de aanschaf van vervangingslampen door de veel langere levensduur.
 
Vuistregel bij LED verlichting
LED verlichting levert per m2 bedrijfsoppervlak een besparing op van € 4,00 per jaar ten opzichte van spaarlampen en TL lampen.
Vervanging en onderhoud 
De vervangings- en onderhoudskosten van spaarlamen en TL verlichting zijn € 2,50 per m2 per jaar.
De vervangingskosten van LED lampen zijn € 1,00  per m2 per jaar.
Investering
De investering voor LED verlichting is gemiddeld € 7,00 per m2.
Terugverdientijd
De terugverdientijd voor LED verlichting is meestal binnen 2 jaar.
 
Praktisch in gebruik
LEDlampen slijten nauwelijks door gebruik. Hierdoor hoeft u uw lampen veel minder vaak te vervangen en bespaart u op de kosten van onderhoud van uw verlichting. U hoeft niet langer regelmatig op lastig bereikbare of hoge plaatsen een nieuwe lamp in te draaien.
Door de geringe warmteontwikkeling in de ledlamp heeft u nooit meer last dat u (of uw kind) zich brandt aan de lamp. Bovendien geen risico op brandgevaar en u bespaart op de kosten van de airconditioning.
De ledlamp heeft geen opwarmtijd nodig, het duurt slechts een fractie van een seconde voordat de lamp volledige lichtopbrengst geeft.

Buitenverlichting
Over het algemeen kan LED verlichting gebruikt worden met een luchttemperatuur tussen -40 graden Celsius en +40 graden Celsius. Direct zonlicht op een armatuur kan veel hogere temperaturen veroorzaken. Dientengevolge dient buitenverlichting te worden voorzien van een schakeling om oververhitting te voorkomen. Te denken valt aan een astroklok of daglichtsensor. Garantie op buitenverlichting komt te vervallen indien de klant heeft nagelaten voorzorgsmaatregelen t.a.v. oververhitting door direct zonlicht te nemen of indien armaturen worden opgesteld met een omgevingstemperatuur hoger dan +40 graden Celsius.
 
Vriendelijke voor het milieu
De overstap naar LED TL buizen kent veel financiële voordelen, daarnaast profiteert ook het milieu hiervan.
Doordat er bij LED verlichting nagenoeg geen warmte ontwikkeling ontstaat, en door het gunstige energieverbruik, kan er een vermindering van de CO2 uitstoot worden gerealiseerd. Daarnaast wordt er bij de productie van de LED TL buizen geen gebruik gemaakt van zwavel, iets wat wel het geval is bij de productie van de traditionele spaarlamp.
LED TL buizen zijn in tegenstelling tot gewone TL verlichting wel recycleerbaar. De LED buizen kunnen namelijk voor 100% gerecycled worden en hoeven niet bij het chemisch afval ingeleverd te worden.

Tip voor bedrijven:
Sinds 2009 staat LED verlichting op de Energielijst van www.rvo.nl. Dit betekent dat bedrijven voor het aanbrengen / aanschaffen van LED lampen subsidie kunnen aanvragen.
Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunt u een groot deel van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijvingen.
In aanmerking komen: LED-verlichtingssysteem, bestemd voor: verlichting in of bij bedrijfsgebouwen,Noodverlichting, bestemd voor: noodverlichting in bestaande bedrijfsgebouwen en LED-belichtingssysteem, bestemd voor: podium- of theaterbelichting.
Kijk voor de alle informatie en de voorwaarden op www.RVO.nl 
 
Nieuws
LED verlichting blijft in ontwikkeling. Regelmatig komen er nieuwe, verbeterde producten op de markt.
Op onze Nieuwspagina houden wij u graag op de hoogte.
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.